Wismar Schwedenfest 17-19 augusti 2012

RSMF intog Wismar för tionde året  och visade hur svensk garnisonstjänst mm verkade där under 1700-talet. I den nordtyska staden Wismar firas årligen i augusti de 155 gemensamma åren med Sverige (1648 – 1803) och det efter pantsättningen 1803 unika statsrättsliga återlämnandet 1903.

Efter stadens 100-års firande av återlämnandet 2003 då RSMF medverkade med 210 personer från 11 föreningar har vi årligen i tidstrogna munderingar från 1600-talet till 1800-talet visat svensktidens garnisonstjänst och fältliv med levande fältläger vaktavlösning, korum och exercis men också parader, saluter och konserter och dansuppvisningar.

Wismar Schwedenfest 2012 ägde rum 17 till 19 augusti och från RSMF deltog Kronobergarnas musikkår, Växjö med 35 musiker och Smålands karoliner, Eksjö och Bohus Elfsborgs karoliner, Göteborg med vardera 30 personer som pikenerare, musketerare, trumslagare, spelmän samt tross- och lägerpersonal.

För förbundets föreningar har framträdandena i Wismar varit värdefulla och inneburit medverkan i ett internationellt sammanhang där de främjat sverigebilden samt att ihop med liknande föreningar kunnat utveckla sina uppvisningar och stifta nya värdefulla kontakter.

Programmet i form av en flyer på tyska finns på nätet, se: www.wismar-schwedenfest.de

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress