Sveriges Militärhistoriska Dagar 2016

Sveriges Militärhistoriska Dagar 2016 korr2Nu äntligen är det dags för årets stora arrangemang, Sveriges Militärhistoriska Dagar, i Skillingaryd. Närmare 250 personer ur 15 föreningar har tagit tillfället att öva och visa upp sig tillsammans, inför publik.

Lite slarvigt kallar vi detta evenemang för ”Generalmönstring”, det är i sak inte fel eftersom en del av programmet är just att bli mönstrade av ”en riktig General”. Men denna helgen är så mycket mer.

Generalmönstring genomförde RSMF för första gången 2002 i Göteborg. Sedan förra året har vi nu ambitionen att sätta upp ett årligt återkommande arrangemang där vi bjuder våra medlemmar möjlighet att träffas och knyta kontakter för framtida samarbete. I år utökar vi arrangemanget med historiskt läger, dans- och musikuppvisningar, bataljer och kultur – en härlig mix.

”Fokus ligger på den Karolinska tidsepoken där vi har flera föreningar som träffas för att öva inför kommande gemensamma arrangemang i Sverige men också i Norden. Jag ser verkligen fram emot det största karolinska eventet sedan Karl XIIs tid. Vi har ett späckat program och jag vill passa på att tacka vår vänner på Miliseum för gott samarbete så långt. Nu kör vi!”
Lars-Göran Larsson, styrelseordförande RSMF

På plats i Skillingaryd har Lars-Göran hjälp av en liten stab om fyra personer med uppgiften att hjälpa deltagare och publik på plats, med vad de nu kan tänkas behöva hjälp med. Denna stab leds av Björn och även han ser fram emot arrangemanget, kanske av lite andra orsaker.

”De senaste två veckorna har det verkligen börjat märkas att vi närmar oss skarpt läge. Många små  utmaningar finns att lösa och här gäller det att vara flexibel och se möjligheter. Väl på plats i Skillingaryd ser jag fram emot att återse många goda vänner och förhoppningsvis även en stor intresserad publik.”
Björn Ulfvensköld, stabschef vid Sveriges Militärhistoriska Dagar

Nu önskar vi alla deltagare och publiken hjärtligt välkomna till Skillingaryd. Detaljerat program finns publicerat på vår projektsida för Generalmönstringen.

Ett pressmeddelande sänds ut till deltagare samt till media under torsdagen.

//Gro Olsen, informationsansvarig RSMF

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress